Jag kommer

Hur jag lärde mig få orgasm med min partner

Det tog väldigt lång tid för mig att lära mig komma ordentlig med en partner. Jag kunde komma otroligt bra på egen hand. Alltså OTROLIGT. Men ihop med killar var det som att det byggdes upp mot en orgasm, bara för att sedan, i själva klimax, sjunka undan. Jag kom “lite grann” som jag brukade säga till min kille. Och det var jag hyfsat nöjd med - för vet ni - jag tänkte att det nog inte gick att komma bättre. Jag funderade på om jag kanske inte kunde komma bättre med nån, någonsin.

Men nånstans, långt inne, var jag avundsjuk på alla de som kunde njuta mycket av sex. Som tyckte att sex var så HIMLA härligt, och som kom ordentligt med en partner. Jag ville ju också, egentligen. Under en middag hemma hos en kompis började vi prata om orgasmer och sex, och en av mina vänner berättade hur hon lärt sig få bättre orgasmer. Det fanns tips, videos och artiklar om det på nätet, och det gick att lära sig. Hur kunde jag inte ha fattat detta? Det låter sjukt nu i efterhand, men jag hade inte tänkt på att det skulle kunna vara nåt man lärde sig, eller övade på.

Helt jävla mind blown gick jag hem och bestämde mig för att jag också skulle lära mig att få komma ordentligt.

Det tog några månader, men nu kommer jag ofta, hårt och har börjat älska att ha sex. Jag gillade det förut också, men det är inget jämfört med hur det känns nu.

Steg ett till bättre orgasm - var ärlig

Det absolut första jag insåg var att jag måste vara mer öppen och ärlig med min partner. Och, vad jag tror är hela nyckeln för mig - sluta fejka. Det var inte så att jag fejkade orgasmer förut, men jag fejkade … njutning och inlevelse. Jag ville inte att mina partners skulle tycka att jag var tråkig att ha sex med, så jag liksom låtsades vara tänd och njuta. Sen sa jag att jag varit nära att komma men att det inte gått hela vägen. I själva verkat var jag ofta långt ifrån att komma.

Jag var i en relation rätt länge (alltså vi snackar flera år) där detta pågick, och även om jag ibland ville ta tag i det kändes det svårt att helt plötsligt berätta att jag ville förbättra vårt sexliv. Jag var rädd att få motfrågan “varför har du inte sagt det tidigare” och “har du låtsas hela tiden”. Och det hade jag ju. Så för mig passade det bra att börja med detta när jag var singel och träffade en ny partner. Det fanns liksom ingen historik som gjorde det jobbigt. Hade jag varit kvar i min gamla relation hade jag nog fått bita i det sura äpplet ändå och erkänna att jag inte var helt tillfredsställd, men att jag hade förhoppningar om att vi tillsammans skulle kunna göra det bättre. För det är det sex med en partner handlar om tycker jag, att tillsammans skapa njutning för båda två. Visst hade det varit läskigare att ta upp i en pågående relation, men nu när jag vet hur härligt sex kan vara tycker jag absolut, alla dagar i veckan, att det hade varit värt det.

Det var hur som helst första steget - att bestämma mig för att inte fejka. Aldrig mer fejka!

Men så fort jag försökte omsätta det i handling insåg jag att jag inte visste vad jag gillade och inte. Jag träffade en kille som också gillade att prata om sex, som var nyfiken på mig, vad jag njöt av och som ville få mig att njuta. Och jag kunde bara säga att jag inte visste. “Du kan väl testa lite grejer”, sa jag till honom.

Det här, att inte veta vad jag gillade, var ett rätt stort hinder insåg jag. Jag hade inga ord för mina sensationer, min kropp, eller vad som skedde i mig när vi hade sex.

Så nästa steg blev att försöka sätta ord på saker.

Steg två - sätt ord på det

Det gjorde jag genom att onanera mer medvetet och att läsa artiklar om sextips. Genom att reflektera kring mer specifikt vad det var som gjorde att jag närmade mig orgasm, kunde jag tala om det för min kille så att han kunde testa liknande saker och laborera sig fram.

Jag märkte att jag gillade att börja långsamt, retfullt. Stimulera låren, magen, brösten - men inte bröstvårtorna. Sedan närmare bröstvårtorna, blygdläpparna. Ja, bygga upp det helt enkelt. Det låter kanske simpelt eller självklart för en del, men jag hade inte satt ord på detta och kunde alltså inte tala om det för min partner. Så fort jag gjorde det var han med på noterna och kunde laborera med det.

Jag insåg också att jag gillade att edga. Alltså bygga upp mot en orgasm och sedan sluta. Bygga upp, och sluta. På så sätt kommer jag kraftigare sedan när jag väl får nå klimax. Jag talade om detta för min kille och han kunde då testa sig fram, var gränsen gick för när han kunde sluta och när han kunde fortsätta igen. GUD så härligt det blev, ganska snabbt också, bara genom insikten att jag gillade det här!

En annan sak som gör att jag lätt kommer är när man bara rör själva klitoris. I början gillar jag när stora områden stimuleras, men när jag nästan når klimax, då vill jag bara att stimuleringen ska foka på ett område - klittan. Då kan man lägga bara ett stilla finger på den och jag kommer så kraftigt att jag skakar. Jag insåg massa såna här saker bara genom att börja onanera mer medvetet, läsa vad andra gillade och förmedla det lite i taget till min partner. “Jag tror jag gillar edging”, sa jag en dag och sen dess har vi utforskat det från olika vinklar.

Steg tre - närvaro

En annan sak som jag insåg efter att ha läst artiklar och tittat på videos kring sex, var hur viktigt det mentala är för mig. Jag måste vara helt och hållet närvarande. Om jag ska komma måste mitt huvud vara helt tomt. Alltså helt jävla urblåst. Är jag det minsta stressad eller upptagen av tankar kring annat än prick det jag gör, kommer jag inte. Det här ställde till det i början med min partner, eftersom jag dels var osäker på hur han uppfattade sexet, dels var självmedveten. Saker som hur jag såg ut och lät, om han gillade mina bröst eller om han hade det bra snurrade i mitt huvud. Utöver det var jag stressad över att jag ville komma också. En dålig mix av tankar alltså.

Jag jobbade på att försöka vara närvarande genom att bland annat inte ha sex när jag var stressad över jobb eller liknande. att långsamt bygga upp stämningen inför sex hjälpte mig också att bli tänd och kunna släppa tankar på annat. Med min partner snackade jag också om stressen kring att jag ville komma. Vi bestämde oss för att inte fokusera så mycket på själva orgasmen utan istället hitta vad som eventuellt skulle kunna leda dit, nån gång, vem vet när. Det gjorde att det gick att leka sig fram och det tog bort stressen kring att jag måste komma just den här gången. Vi hade ju massa gånger på oss, vi ville ju ha sex ihop tusen gånger till.

Steg fyra - jobba på samspelet

Och här kommer punkt nummer fyra. Partnern. Jag hade nog inte kunnat göra den här resan med en partner som inte haft en skön inställning till sex och till mitt utforskande. Eller en partner som jag inte kände mig trygg med. Jag behöver känna mig trygg för att våga prata, för att våga lita på att han tycker om att ha sex med mig, och känna att han är (nästan) lika investerad i min njutning som jag är. Så att jobba på att bygga upp tillit - från båda håll - tror jag verkligen är grundläggande för att kunna komma.

Jag tror verkligen att man ska ta ansvar för sin egen njutning, men det är bra mycket svårare att göra om ens partner inte bryr sig, eller stressar på. Sex är ett samspel, i alla fall för mig, och känns det inte som om vi båda är närvarande kan jag lika gärna onanera. Så finns inte tryggheten redan på plats skulle jag verkligen jobba på den biten genom att prata, lyssna och verkligen försöka vara öppen för varandras behov.

Fyra steg till att kunna komma med en partner

  1. Ärlighet - Sluta fejka
  2. Undersök vad du gillar och sätt ord på det
  3. Träna på närvaro och försök minska stressen
  4. Jobba på samspel och tillit med din partner

Här länkar jag några av de artiklar och guider som hjälpte mig komma med min partner

OMG YES

Intervjuer med kvinnor där de förklarar och sätter ord på vad de gillar, PLUS videor där de visar. Yup, superintimt och otroligt hjälpsamt. Jag kollade på videorna och skickade vissa vidare till min partner och förklarade vad jag gillade och inte i dem.

Love Emma

En artikel om edging som hjälpte mig sätta ord på och förstå min kropp bättre.

Sex Dating

Den här artikeln innehåller så mycket bra, om detta med att fejka, att foka på partnerns njutning istället för sin egen och annat som verkligen blev en ögonöppnare för mig